Ofensiva contra la llengua

llenguaDavant els processos oberts, demandes, declaracions aquí i a la “villa y corte”, i tota una campanya contra la immersió lingüística i tot allò que sigui català CAL QUE FEM EVIDENTS quines son realment les seves intencions.

La intenció és garantir els “drets” dels parlants d’una llengua a aprendre en aquesta llengua?

Als territoris del regne català de València hi ha molts, desenes de milers de pares que han demanat que els seus fills estudiïn en català i la llei no els hi ha garantit aquest “dret “, ni tan sols ha intentat garantir-lo. No ha fet res per aquests pares que veuen com els seus fills han d’estudiar en una llengua que no és la seva. El mateix estat que pretén imposar aquesta sentència a Catalunya no ha fet res en defensa d’uns parlants d’una llengua que no és la de l’estat.

PER TANT NO ES TRACTA DE GARANTIR ELS DRETS DE NINGÚ

La intenció és garantir un nivell de coneixement de la llengua de l’estat, el castellà, per tal que els nens de Catalunya no pateixin un dèficit lingüístic i aconsegueixin un nivell de coneixement de la llengua de l’estat equivalent a la resta de territoris no catalans?

Segons ens indiquen les proves i exàmens de nivell a tot l’estat espanyol el nivell de coneixement, tant escrit com parlat, del castellà a les nostres contrades és igual, o fins i tot superior, al nivell que trobem a la resta de l’estat

PER TANT NO ES TRACTA DE GARANTIR EL CONEIXEMENT D’UNA LLENGUA

La intenció és garantir una societat cohesionada i per evitar l’exclusió per temes lingüístics?

El sistema d’immersió lingüística en català a l’escola ha estat reconegut internacionalment per les seves virtuts entre les que es compta la integració i la cohesió social. I ha ha estat fet per organismes i veus competents en matèria d’ensenyament. La societat resultant, després de tots aquests anys d’aplicació d’aquest mètode és una societat profundament integradora i cohesionada.

PER TANT NO ES TRACTA DE GARANTIR LA COHESIÓ SOCIAL I LA INTEGRACIÓ

Llavors, quin és el motiu, l’objectiu de l’estat en l’intent, per tots els mitjans al seu abast, de destruir el sistema d’immersió lingüística?

L’objectiu és destruir el català, eliminar-lo, fer-lo desaparèixer per tal que el castellà s’imposi a tots els dominis d’aquest estat d’una nació estrangera, el regne de Castella, anomenat Espanya.

I NO ÉS UN OBJECTIU NOU

I perquè aquesta dèria homogeneïtzadora?

La mateixa identitat espanyola, com identitat creada, inventada, i no nascuda de forma natural d’un poble o d’una nació preexistent és una identitat dèbil. I l’existència en el territori on es vol imposar d’identitats naturals, de llengües naturals, amenaça la veracitat d’aquesta identitat espanyola artificial.

PER TANT ES TRACTA D’ELIMINAR UNA IDENTITAT NATURAL PER TAL DE PROTEGIR LA IDENTITAT DECIDIDA PER L’ESTAT

Aquesta decisió, aquest objectiu, aquesta manera de fer no és nova, la recordem d’altres temps, recents i no tant recents. Aquesta és una decisió que no podem canviar perquè és ferma i perquè tenen clar que si permeten l’existència de la nació catalana estan dinamitant l’efectivitat de la imposició de la identitat espanyola.

Eliminar-nos com a nació és, per ells, indispensable per la seva pervivència nacional.

L’encaix de la nostra nació dins la seva s’ha demostrat impossible, si volem seguir existint com a nació, com a catalans, ens hem de deslliurar. Ho hem de fer tots els catalans, de la millor manera que sabem, mai sols,

Junts podem i junts ho fem

TREBALLEM PER L’ESTAT PROPI

“A cada nación parece señaló la naturaleça su idioma particular; tiene en esto mucho que vençer el arte y se necesita de algún tiempo para lograrlo, y más quando el genio de la nación como el de los catalanes es tenaz, altivo y amante de las cosas de su país, y por esto pareçe conveniente dar sobre esto instrucciones y providencias muy templadas y disimuladas, de manera que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”.

José Rodrigo Villalpando,

Instruccions secretes del Consejo de Castilla als corregidors de Catalunya (1716)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s