Comencem el camí municipal

Què podem oferir de nou , de diferent o fins i tot millor en el món de la política municipal?

Pot semblar una pregunta sobrera, pot semblar una pregunta retòrica, però el cert és que si la resposta és tan sols un matís de les propostes existents , no sé si és necessària una nova oferta. Per això intentaré repassar les propostes municipals existents i veurem si podem fer una proposta que sigui realment útil i no vingui a engruixir un munt de paperassa que emplenarà les bústies d’aquí a tres anys, que serà quant aquesta nova oferta rebrà la valoració de tots els veïns.

Repassar els programes electorals de la passada comtessa electoral, de tot just fa un any, i ara que ja no volen vendre res, és una experiència interessant.

Ens trobem davant d’un gran aparador . Hi ha qui exposa la gran tasca que ha fet, el gran projecte que vol afrontar per dotar al poble d’uns equipaments de primer ordre, i l’excel·lent gestió econòmica, que permet un dèficit zero ( teòric) ja que el deute es compensava amb subvencions pendents de cobrar (a hores d’ara ja estan cobrades). Lo bons que son i que hem de fer-los confiança per seguir amb la bona tasca. Hi ha qui ofereix canvi, i noves iniciatives. Què cal canviar de gestors, que ja porten molts anys, que son sang nova, etc. És el canvi en si mateix una oferta? Pot ser que funcioni però…..

Trobem també un discurs força més centrat en poble, amb una bona imatge de marca, molt treballada, i unes propostes interessants; propostes , sense concreció, pot ser sense possibilitat de fer més . I un altre que podria ser propaganda d’un casal d’estiu.

Hi ha discursos força més estàndard, sense entrar en la particularitat del poble i aprofitant el paraigües de la marca genèrica ( això últim també és present en els altres) grans eslògans, que a l’hora de la veritat es queden en paraules buides…. i res més.

Llegint-ho tot, no he pogut trobar una clara definició de cóm és el poble, i com esperen poder millorar-lo. M’ha fet la impressió d’estar llegint una col·lecció de catàlegs per triar un creuer per les vacances d’estiu, un munt d’activitats i sortides , oferta de lleure, de decoració dels interiors dels vaixells, de noves sales d’actes i grups per noves iniciatives, propostes d’utilització de la coberta i nous menús , però res que parli del rumb del vaixell, de com es comanda, de quines escales s’hi fan, quins ports es visiten, res de l’important, això és cosa de la oficialitat i el capità, que son molt macos i ens ho faran passar molt bé. Viatgi amb creuers Alella, una experiència inoblidable, no s’haurà de preocupar de res, nosaltres ho fem tot.

El més trist és que el nostre poble no és un cas aïllat, ni és una situació exclusiva de la política municipal.

Que podem aportar-hi nosaltres? El nostre objectiu és nacional, és la llibertat d’aquesta nació nostra. Pot semblar que te poc a veure amb la tasca municipal, fora de fer campanyes de conscienciació e poca cosa més.

Però no és així. Per aconseguir aquesta llibertat, i el més important per poder construir aquest nou estat que serà Catalunya, cal la implicació de tota la població, cal la participació democràtica de tota la ciutadania. El repte és imponent, i no podem quedar-nos a mig camí, i amb les estructures actuals, heretades de l’estat que ens ha mantingut lligats i sotmesos tres segles.

A més la concepció global de societat d’aquest mon del segle XXI en el que estem immersos està caient com un castell de cartes, sembla ben bé que el futur que ens espera sigui negre com la nit.

Erraríem si la comoditat ens dugues a pensar que un simple ciutadà poc i pot fer per canviar res i que els que manen ja ho tenen tot amanit, i ens vulguem conformar amb les quatre engrunes que cauran de la seva taula, resignats i pagant els plats trencats.

Els canvis que hem d’enfrontar no seran tan sols estructurals, seran de manera de viure, hauran de sortir de la convicció mes propera de com viure en comunitat i com gestionar la comunitat, sigui municipal, nacional o supranacional.

En aquest camí hi trobareu els nostres passos, hem de canviar molts hàbits i moltes maneres de fer les coses, no és tracta que com a Reagrupament ho puguem fer millor, es tracta de permetre que ho fem entre tots els ciutadans, haurem de desfer part del camí fet i començar-ne un altre, perquè no fer res o fer el mateix de sempre no és una opció.

Per tant des de aquest blog anirem fent les nostres propostes i anunciant les iniciatives. No volem però que sigui una tasca exclusivament nostra, volem la vostra participació, encara que tingueu molt clar la vostra opció, encara que tingueu clar el vostre vot futur. No volem ni busquem la vostra confiança cega, volem la vostra participació, la vostra opinió, la vostra critica. Volem parlar, volem discutir, volem construir, i hi volem totes les mans. L’objectiu no som nosaltres, és la nostra comunitat, és el nostre poble, és la nostra nació, és el nostre futur.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s