Honorem les Reials Guàrdies Catalanes

 Parlament del Patriotes al Fossar del 30 de desembre

L’any 1705 Barcelona no estava sota dominació borbónica, L’arxiduc Carles la havia alliberada i després de jurar les nostres Constitucions va convocar Corts com a Carles III. Per al nou rei Catalunya va alçar les Reials Guàrdies Catalanes. Aquest regiment era la seva guàrdia personal, el cos d’elit d’aquest exercit català que es formava, amb el mateix nivell de preparació, equipament i capacitat de combat que les Royal Guards angleses o les austríaques. S’hi van enquadrar els combatents més patriotes i compromesos, els vigatans, alçats contra el borbò i que havien teixit les aliances internacionals de Catalunya. Van participar en les principals victòries d’aquella aliança constitucionalista contra l’enemic absolutista. Almenar, Saragossa, i tantes d’altres batalles amb decisiva intervenció de les Reials Guàrdies.

En compliment del Tractat d’Utrech el Regiment fou evacuat cap a Itàlia, Catalunya fou abandonada a la seva dissort a mans dels Borbons. La immensa majoria dels seus efectius no van voler marxar, car la seva fidelitat no era cap a un rei, era cap a un país, Catalunya. Es varen quedar a lluitar per les nostres llibertats i Constitucions, tots ells al regiment d’infanteria ”Nostra Senyora del Roser”. Es van quedar per lluitar per tots nosaltres en la mateixa lluita que ara lluitem, car mai el poble català s’ha rendit ni ha estat vençut. Continuem dempeus orgullosos perquè sabem qui som i el que volem, i no pararem fins aconseguir-ho. Aquesta és precisament la divisa de les Reials Guàrdies Catalanes DONEC PERFICIAM, que vol dir “ fins aconseguir-ho”, “fins a reeixir”.

És també aquest el lema i la decisió de tots nosaltres, no ens resignem a ser el que ens volen imposar, el que no som, i seguim fidels a la Terra, a la lluita per les nostres Llibertats i Constitucions, la mateixa defensa de Catalunya de les Reials Guàrdies, de la Coronela de Barcelona, dels Moragues, Bac de Roda, Amill, Casanova, Basset, Poal, Desvalls, De la Penya i tants d’altres de noms coneguts o anònims, de tots els van posar l’interès de la Pàtria per sobre de qualsevol altre, el lema de tots els catalans, de tots els Patriotes.

Avui aquí volem Honorar les Reials Guàrdies Catalanes, i a traves d’elles a tots els militars i civils, homes i dones que han defensat aquesta Catalunya nostra, la vostra lluita no ha estat en va, car continua i hi ha nous braços per defensar-la. Volem el que teníem, volem la Devolució de les Constitucions de Catalunya a la Nació.

 

Honor i Glòria a les Reials Guàrdies

DONEC PERFICIAM

Anuncis

4 thoughts on “Honorem les Reials Guàrdies Catalanes

  1. Carlos 3 no fue nunca Rey de Cataluña ni se nombró como tal. Siempre se refería a “Mi querido Principado”. Eran Reales Guardias catalanas del Rey de España, porque efectivamente procedían de ese Principado tan activo en su apoyo y con el que finalmente se portó como un cobarde abandonándoles a su suerte en 1713.
    Hasta 1713 no se puede hablar realmente de Regimientos catalanes, en el sentido de dependientes directamente solo de Cataluña, y para entonces….estos se habian ido con su Rey a Austria abandonando a sus paisanos, asi que… a lo mejor no merecerian tanto homenaje independentista. Desde luego los cuerpos de 1713-1714 sí hicieron méritos.

    1. Era un monarca que governava d’acord amb les Constitucions de l’estat, i que a més estava obligat a complir-les, és mes, les Constitucions estaven per sobre de la autoritat del sobirà, que no ho podia ser si no les jurava, com li diries a això?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s