Alella ja ha fet la Marxa de torxes 2013 (post enllaçat per la independència)

cartell torxes grocAvui, deu de setembre de 2013 fa exactament una any que estàvem fent la primera marxa de torxes per la independència al nostre poble. Aquell dia els veïns d’Alella, i l’endemà Catalunya sencera, va alçar la veu per proclamar als quatre vents que havia pres una decisió, que donava per closa i esgotada la possibilitat de trobar un encaix per poder ser ella mateixa dins aquest auto-anomenat regne d’Espanya, i que a partir d’aquell moment explicitava de manera ferma i inequívoca la seva voluntat, la seva decisió irrenunciable, de fer camí ella sola sense cap altre condicionant que la seva voluntat sobirana.

Aquell clam que feia temps corria per tots els racons del país, que s’havia fet gran i conscient de la seva força a través del moviment de consultes populars, exigia a les institucions del país que fessin un pas ferm per acompanyar a aquells que representaven en la consecució d’aquesta fita.

Les institucions varen escoltar, els partits varen entendre, i aquest objectiu ha estat des d’aleshores un objectiu comú. I junts, poble i institucions, de la més petita a la més gran, anem en la mateixa direcció, alguns intentant frenar-ho, però ells sabran el que fan i el que s’hi juguen.

Però tota aquesta potent força d’una consciència retrobada, d’una voluntat de llibertat mai oblidada, no ha sorgit del no res, devem a molts catalans que ens han precedit en aquesta lluita, en moments on era menys massiva, en moments on era molt més perillosa, a tots ells els hi devem poder ser aquí avui i per això el nostre record per tots ells, ferms compromesos amb l’alliberament de la Pàtria i que no acabaríem mai d’anomenar. Si una cosa ens caracteritza als catalans és una ferma convicció social i de compromís amb la comunitat, una estimació per la llibertat i una necessitat de gaudir-la, de guanyar-la i de defensar-la; un respecte per la pluralitat i un ferm compromís en qualsevol lluita que considerem justa.

Això a voltes ens ha dut a enfrontar-nos entre nosaltres defensant causes que coneixíem justes, però que van ser aprofitades pels nostres enemics per fer-nos oblidar la lluita principal per recuperar la nostra llibertat. Som un poble plural, som una gent amb opinió i criteri propi i ara , lluny de separar-nos, aquesta pluralitat ens ha de fer més forts. Perquè sabem per experiència pròpia que cap dels nostres anhels serà possible si abans no ens guanyem la llibertat.

Perquè sabem que no podrem tornar a forjar aquest estat que desitgem si abans no és un estat lliure. Perquè aquestes diferències de criteri, aquestes diferents visions de la realitat no són antagòniques sinó complementàries, i un cop assolida la victòria ens permetran bastir unes estructures d’estat, un model de societat que res ha de tenir a veure amb els sistemes actuals que han dut al món que ens envolta a la situació de crisis que ara pateix. En el compromís que demostrem en fer aquest camí plegats estem engendrant la complicitat necessària per poder fer del nostre futur el nostre més preuat tresor, un projecte col·lectiu lluny dels condicionants d’altres projectes, que reflectirà tot el potencial que estem demostrant.

Hem d’estar molt atents i mantenir-nos ferms, perquè ho provaran tot contra nosaltres, provaran de dividir-nos, provaran d’atemorir-nos, provaran d’amenaçar-nos, i no tindran cap escrúpol per utilitzar mètodes foscos, mentides i desinformació. No els menystinguem perquè son poderosos i porten tres segles d’entrenament. Diuen que fa tres-cents anys ens van derrotar en una guerra, però aquí estem i seguim lluitant . Els catalans tenim molt clar que cap guerra s’acaba fins que no es guanya, i ara tenim la millor arma, contra la que saben que no poden lluitar, la voluntat col·lectiva pacifica i democràticament expressada.

“Tot està per fer i tot és possible”, “baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu” aquestes frases mil vegades repetides són el reflex del nostre caràcter. Ja no esperem res, amb el nostre compromís i el nostre esforç ens estem guanyant el nostre futur. I tota aquesta força no acabarà quan siguem lliures de dominació estrangera, continuarà en la tasca de forjar novament aquest estat sorgit de la voluntat de tots nosaltres, que ningú cregui que podrà malbaratar el nostre esforç repetint esquemes que s’han demostrat inútils per crear un estat on la llibertat, el respecte, la justícia,la honestedat, la solidaritat i la responsabilitat siguin la normalitat.

Hem començat aquest onze de setembre emplenant de llum la nit d’Alella, mostrant el nostre ferm compromís amb la llibertat. Quan s’acabi la foscor i la llum il·lumini aquesta terra nostra, mostrarem al món un poble que s’enllaça, un poble que junta les mans i els seus esforços per bastir un projecte de futur compartit. Demostrarem i mostrarem a tots els estats del món que som aquí alçats i enllaçats, i que hem vingut per quedar-nos.

Ara per ara som una comunitat autònoma d’aquesta espanya que s’enfonsa i que no escolta. No som ni tan sols tot el Principat de Catalunya, som només una part d’aquesta Nació Catalana ara esquarterada. Però el nostre pas ferm ha d’obrir el camí per a que els nostres germans del nord, del sud, de l’est i de l’oest sàpiguen que una part d’ells és amb nosaltres i que obrim una via per facilitar el seu camí i que mai serem complerts sense ells.

Tots junts, en la Via Catalana, tornarem a demostrar una vegada més el que som capaços de fer, demostrarem que seguim amb pas ferm i serà una prova palpable de que aquest procés pot sobrepassar i endur-se per davant a aquells que no sàpiguen estar a l’alçada de la situació.

El nostre camí és expressar pacífica i democràticament aquesta voluntat inequívoca.

El nostre objectiu és tornar a ser el que mai hauríem d’haver deixat de ser i al que mai hem renunciat, un estat més d’aquesta vella Europa.

El nostre futur és la nostra voluntat de ser, en forma d’un ESTAT CATALÀ.

Compatriotes:

Visca la Terra!

Al següent enllaç pots descarregar el manifest que s’ha llegit en acabar la Marxa de Torxes convocada per les entitats: CAL Alella, La Garnatxa, Ateneu Alellenc i Cerquem les arrels.

Descarrega l’arxiu: Manifest 2103

Enllaç al següent bloc enllaçat per la independència

1 thoughts on “Alella ja ha fet la Marxa de torxes 2013 (post enllaçat per la independència)

  1. Un bon article!!! M’ha agradat llegir-te. He de reconèixer que m’està constant molt de temps fer la nostra cadena de blogs sencera… hi ha tantes coses interessants per llegir!!!

    Moltíssimes gràcies per ser-hi i per participar.

    Visca la terra!!!

Deixa un comentari