Han patentat l’estelada!!

Banderas_elegidas_por_Carlos_IIIHo he hagut de llegir dues vegades, fins a tres, no m’ho podia creure!
Un diari, pres per seriós per molta gent, s’atreveix a publicar sobirana estupidesa en portada i tipus de lletra de gran exclusiva. Dantesc, faria riure si no fos que ve de qui ve, i en ell coses d’aquest calibre son el pa de cada dia.
El més preocupant de tot és que tot el pati de patrioterisme ranci s’ha emplenat la boca de la noticia, repetint-la per cantonades i carrerons que els són habituals, i crec escoltar els comentaris del populatxo: “ ya no podran lucir el trapo” , “estos catalanes, si han de pagar ya no sacaran más la banderita”, “les hemos dado donde mas les duele” etcètera, etcètera sins la sacietat. I és que clar, sempre han cregut que les coses, pel simple fet d’estar escrites en lletres d’impremta, i repetides mil vegades, ja son certes de tota llei. Esperit critic, o qualsevol tipus de criteri ni hi és ni se’l espera.
S’han posat d’allò més “catxondos” pensant que ara tenien en propietat una bandera i la podrien fer desaparèixer brandant un paper imprès. Com deia aquell ;” no hasse falta dissir nada más”

Però un segon, parlem de banderes i de qui son, perquè poden haver-hi sorpreses. D’on surt la seva estimada “rojigualda”? D’un concurs que va fer Carles III per triar bandera per la marina. I se la van inventar del no res? Parlem-ne

Que la bandera triada per la marina mercant sigués LA MATEIXA que la que portà la marina mercant catalana durant segles, que fos una bandera coneguda i respectada arreu des que el mar era navegat no hi va tenir res a veure. Com digué en Roger de Llúria, el nostre Almirall referint-se als nostres colors reials:

«Ne sol nom pens que galera ne altre vexell gos anar sobre mar, menys de guiatge del rey d’Arago; ne encara no solament galera, ne leny, mas no creu que nengun peix se gos alçar sobre mar, si o porta hun escut o senyal del rey d’Arago en la coha, per mostrar guiatge de aquell noble senyor, lo rey d’Arago e de Cecilia. »

I per la marina de guerra tan sols varen moure les barres vermelles cap amunt i cap avall, com qui les aparta fins arribar als cantells, per això la franja groga del mig és més ample que les vermelles, ja tenim la “rojigualda”. Fantàstic! Modificar la nostre però què sembli la mateixa i poder aprofitar el prestigi que tenia i que ells no s’havien guanyat. De fet no és que ens hagi d’estranyar, varen fer el mateix amb tot. Per això l’esborrament de la història de Catalunya és tan important. S’agafa abans un mentider que a un coix. Per això no us hauria de fer mal als ulls veure una “rojigualda”, és només una senyera bibarrada, una brisura de la nostra quadribarrada, per tant una bandera heràldicament de rang inferior.
Per aquest motiu si en el balcó d’un ajuntament ja hi ha la quadribarrada no caldria que hi fos la “rojigualda”, si ja hi ha la superior. Però vet aquí que no ho entenen, que hi farem, mai han destacat en aquest aspecte.
Ni colors nacionals tenen, que han de fer servir els nostres!

Anuncis

One thought on “Han patentat l’estelada!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s