Castellà oficial, i un ou dur!

576_1393927372maragall

El castellà ha de ser oficial en l’hipotètic, i cada cop més llunyà, NOU estat PROPI dels espanyols de la “Comunidad Autónoma de Cataluña”. Aquest NOU estat PROPI europeu que, sembla ser, hem de consultar si volem, perquè es veu que encara no sabem si el volem. I clar, els partits polítics han de preguntar als ciutadans si el volen, perquè els partits polítics no saben fer res si no han polsat l’opinió de la ciutadania.

El castellà ha de ser oficial, aquest és el nou mantra que repeteixen a tort i a dret aquells que estan cridats a ser els pares d’aquesta NOVA pàtria de tots els espanyols de la “Comunidad Autónoma de Cataluña” (es veu que no en teníem de Pàtria), i aquest és el mantra que sembla que hem d’aplaudir tots amb les orelles, perquè ells en saben molt i nosaltres, els ciutadans que hem organitzat una espectacular onada de consultes per la Independència de CATALUNYA ( no de la CAC), els ciutadans que vàrem omplir els carrers en les grans manifestacions on defensàvem que SOM una NACIÓ i que NOSALTRES DECIDIM, els ciutadans que lluíem la nostra DIGNITAT NACIONAL com el més preuat dels tresors, els ciutadans que proclamàvem als quatre vents l’amor incondicional per la nostra PÀTRIA, i que la volíem RECUPERAR PLENA i SENCERA, aquests ciutadans es veu que no sabem com es fan les coses.

Però podem donar gràcies a Maria Santíssima que tenim uns pròcers que pensen per nosaltres i saben perfectament el que volem, saben perfectament el que necessitem, saben perfectament com fer-ho, i ara cal repetir el mantra que el castellà ha de ser oficial en aquest nosequé que volem fer noseaón.

Dos-cents anys d’esforços per normalitzar el català llençats pel caprici de voler definir de nou el que fa segles que tots tenim clar.

Ara encara té més gràcia que la gramàtica catalana que va encendre la metxa del que seria la Renaixença l’encarreguessin els francesos vinguts a Catalunya amb Napoleò Bonapart, aquell emperador francès que va fer de la quadribarrada la nostra bandera nacional, i de la pesseta la nostra moneda, que també té bemolls la cosa.

El castellà HA DE SER oficial en aquest NOU estat. I es queden tan frescos. I tothom els hi riu les gràcies. I no ha estat un de sol en dir-ho, també la ANC, i OMNIUM ( aquells de Llengua, cultura, país), i tota la caterva de “palmeros” que es veu que això vesteix molt.

Suposo que tota aquesta gent té clar el que significa que el castellà sigui oficial:

L’ensenyament haurà d’utilitzar PER IGUAL les llengües oficials. Ras i curt a prendre vent la immersió lingüística, l’escola en català, la normalització etc…. No es podrà discriminar CAP llengua oficial en benefici de l’altre

L’administració haurà de poder emprar les dues llengües oficials indistintament sense cap preferència per cap d’elles. NO podrem demanar que l’administració ens atengui en català, ja que el funcionari de torn ho podrà fer en la llengua oficial que ell prefereixi, que per alguna cosa són oficials les dues.

Els mitjans de comunicació públics hauran d’utilitzar indistintament les dues llengües, i cada professional l’emprarà a discreció. És sobrer dir que els mitjans privats podran emprar la que els hi plagui i qualsevol intervenció de qui sigui per afavorir-ne una serà una clara discriminació de l’altre, i per tant constitutiu de delicte contra la llibertat d’expressió

Es podrà exigir el coneixement de la llengua a tots els ciutadans, però EN CAP CAS promoure la utilització d’una en detriment de l’altre.

No podrem exigir que se’ns atengui en català en cap establiment públic o privat, ni que tinguin documentació en català, si ja la tenen en l’altra llengua oficial.

(No em parleu de l’Aranés, que en ser oficial en una part del territori sí que podrà gaudir de polítiques pro-actives.)

Ja no serà com ara, que el català només és oficial en una part del territori de l’estat i per tant són lícites polítiques pro-actives per afavorir la llengua més desafavorida. Les dues llengües seran oficials en tot el territori d’aquest suposat hipotètic NOU estat PROPI, per tant queden fora de lloc les polítiques pro actives per afavorir-ne una. És una mostra palmària de la manca de sentit d’estat que gasten els nostres representants, i tots nosaltres per descomptat. Estem massa còmodes en el paper de víctimes i ens fa por deixar de ser-ho, hem permès que l’enemic sigui imprescindible per a poder definir-nos. Això sí que és preocupant.

O potser és que volen fer-se els simpàtics amb els ciutadans que tenen el castellà com a llengua materna i es pensen que d’aquesta manera els afalaguen i els faran més proclius a voler deixar de ser espanyols per abraçar la nova nacionalitat indefinida i difusa d’aquest hipotètic NOU estat PROPI?

I després ja farem el que ens doni la gana.

O potser és que ja veuen que la consulta no es farà, i en l’escenari d’unes eleccions, dites plebiscitàries, importa més apropar possibles votants cap a la pròpia parròquia que treballar per aconseguir l’alliberament nacional?

O potser sempre ha estat una lluita per la supremacia política dels interessos corresponents i la bandereta és tan sols un nou decorat al qual adaptar-se?

Ben mirat ens ho tenim merescut, ens perd l’estètica, i hem fet del patriotisme un valor que cotitza a la baixa, quasi vergonyant,

Si aquesta lluita per l’alliberament nacional no fa saltar pels aires l’actual sistema de partits, si no ens fa capaços d’albirar una manera diferent de participar en el regiment de la cosa pública, si no som capaços de pensar en estructures que vagin més enllà del paradigma estat-subdits, si no som capaços d’intentar ni que sigui trencar les estructures de domini de l’Estat-nació per esdevenir una Nació sobirana que s’encarrega de governar-se a si mateixa, fent que els partits deixin de ser organitzacions de i per al poder i esdevinguin d’una vegada eines de construcció nacional i representació ciutadana…..

Si no aconseguim això, i algunes altres coses, aquest suposat PROCÉS en el qual estem ni serà d’alliberament ni serà nacional.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s